Novi Sad
16.12.2014.
08:13 > 08:23
Iz većine srednjih škola i gimnazija godišnje bude isključeno jedan ili dva učenika.
  • 18.12.2014 12:10
    nekako drugaciji pogled
    Da li je neko pitao ili pomislio sta je to okaceno na drustvenoj mrezi i kako i zasto je uvredilo profesora/profesorku?

    Ako je samo istina negativna o profesoru isplivala to nikako ne moze biti razlog za izbacivanje bilo koga iz skole, ko god to da je okacio...

    Neko moze biti kaznjen samo za klevetu tj. ako nije istina nesto sto se siri u javnosti bilo gde! Ali novinari ili NEKO drugi nije rekao glavne cinjenice i detalje u celom slucaju... Podmuklost ili teska nestrucnost, pa nije ni bitno mnogo sta je od ta dva.

    Zasto se profesor ponasa diskretno nemoralno sto nije sakrio bolje svoj prljav ves... To je samo pokazatelj da su jako primitivni mnogi u obrazovanju i po ovoj kazni koju su izrekli i po drugim ponasanjima...
  • 16.12.2014 14:12
    NekoIz Skole
    Od kakvih su roditelja, deca su nam jos i dobra. Decu ne treba olako izbacivati iz skole. Nastavnik bi trebalo da bude ujedno i pedagog pa i psiholog u neku ruku. Uvek se nadje nacin da se ``dopre`` do mozga ucenika i ukaze mu se sta valja, a sta ne. Mnoga deca su zapostavljena od strane roditelja. Imam srecu pa cesto pricam sa decom o raznim stvarima i cujem razne price. Deca su ``izgubljena``, zbunjena, imaju po tri-cetiri kontrolna, pismena u roku od pet dana, a ono sto nam donesu od kuce je posebna prica. Ocekivanja roditelja su velika. Planovi nastave su neprilagodjeni.Nisu deca naivna. U svakoj skoli postoje profesori kod kojih se moze galamiti, spavati na casu,slusati sta je profesorka kupila u Bigu, da li joj je zimnica uspela, a postoje i oni drugi, koji zainteresuju decu nacinom rada i pristupu predmetu koji predaju. Verujte, deca to dobro znaju i cene rad.
  • Slucaj

    16.12.2014 14:10
    BOJAN
    Sta dobijamo time kada dete izbacimo iz skole.. Precice u drugu skolu, pa u drugu i tako redom. I onda jednog dana sretne moje ili tvoje dete na ulici zbog kojeg je navodno bio izbacen i prebijega na mrtvo ime!!! Izbacivanje iz skole nije resenje, nego drugaciji pristup rada sa tom delikventnom deco, nisu to glupa deca, (mi imamo decaka u razredu koji je jedan od retko dobrih mat.i fiz bez preteranog ucenja, a u drugu ruku batinas, otimac para) ali uglavnom su roditelji najveci razlog njihovog ponasanje. Tu treba pedagog i psiholog da se pozabave da kroz testiranje, razgovore uvide sta se njima najvise svidja, npr automobili, voznja i tako ih usmeravati ka nekim ciljevima i daljem skolovanje iako znamo da je to posao roditelja koji su postali nezainteresovani, depresivni, nervozni zbog bede!!! Sistem nagradjivanja te iste dece koji su navikli samo da su kaznjavani zbog lose discipline pa ih to vise i ne dotice, a da vide kako je to biti pohvaljen pogotovo od strane drugara!!!
  • 16.12.2014 14:07
    Ne zamerite Zokiju, on radi u cvecari, a voleo bi da radi u prosveti, a pomesao je ovo sta je radost tj. ukras sveta - cvece je ukras sveta. A deca... njih vec ima svakakvih. Vec u osnovnoj, a sasvim sigurno u srednjoj, vec se vidi hoce li od deteta nastati covek, ili psihopata i stetocina drustva, kao npr. ovaj aktuelni na poternici. Malo se tu i moze uraditi, ali ako ista moze da proces okrene i odvede u pravom smeru, to je onda stroga disciplina - tzv. postavljanje granica. I zastita onih cestitih, koji stradaju uz ovakve barabe.
  • Lexv

    16.12.2014 11:51
    Jao, ovaj sto je napisao da su deca blago verovatno je u toj skoli u kojoj radi pedagog a oni po pravilu poslednji saznaju sta sve ta "divna" deca rade. Apsolutno sam za izbacivanje iz skole svakog deteta koje uznemirava druge ucenike ili nastavnike ili jos gore: tuce ih. Kada bi nasilnike izbacivali iz skola, ostala deca a i profesori bi se mnogo bolje osecali i radna atmosfera bi bila drugacija pa bi deca mozda vise i naucila a ne da stalno strahuju da li ce ih neki huligan pretuci. Takodje, treba izbaciti i one sa puno nepravdanih izostanaka jer kakav primer daje drugoj deci koja su redovna na casu ako prodje nekaznjeno? Dobra deca ce se sa pravom zapitati zasto ona da idu u skolu na casove kada ova druga deca sede po kaficima i na kraju prodju isto kao i oni.
  • Lusi NS

    16.12.2014 10:21
    Profesorka iz Vranja objavila obnazene slike na svom Fejsbuk profilu nece biti disciplinski kaznjena, jer nije prekrsila kodeks ponasanja i oblacenja. Devojcica, koja je na Instagramu objavila slike profesora, koje su skinute sa drustvenih mreza, znaci dostupne javnosti, i ispod njih napisala bisere koje su isti profesori rekli na casovima, kaznjena je iskljucenjem iz skole. Ocigledno, merila su ista za sve. Profesorka moze biti gola ali ucenik to ne sme da kaze.
  • 16.12.2014 10:16
    @Зоран
    Ti si jedan od nastavnika koji ne vole da se puno mesaju u svoj posao. Mladi su takvi kakvi su, zainteresovani sa sve drugo osim za red i ucenje, ali to je u skladu sa njihovim godinama. Problem je sto su profesorima oduzeti svi mehanizmi za obuzdavanje krajnje drskih i bezobraznih ucenika. To tebi ne smeta, jer ti nemas ambiciju da na casu prenosis znanje i vaspitavas tu decu, vec da ti lagano prodje tih 45 minuta.
    Ucenici su jako dobro upoznati sa svojim pravima, a obaveze ih ionako ne zanimaju. Nije sve u izbacivanju nego u tome da djaci (i roditelji!) budu svesni da se i to moze desiti.
  • pola viagre

    16.12.2014 09:54
    Nekoliko problematičnih učenika su pohađala istu školu i od početka do kraja su fizički maltretirali ostale,godinama...I niko im ništa nije mogao!Zašto,kako?Prethodni direktor je davao loš primer,svi to znaju,ovaj pokušava strahovladom da prikrije svoj "primer".Dobra deca se marginalizuju nauštrb one koja su "situiranija".Treba neki put oslušnuti šta misle đaci i njihovi roditelji.I na kraju,ovakve nametnute i nameštene napise treba izbegavati i cenzurisati jer se iz samog teksta vidi da su ovo mutna posla i da je bolje da žrtva bude jedno anonimno dete a ne neki sistem u školi!Zna se odavno da riba smrdi od glave!
  • 16.12.2014 09:51
    E moj Zorane, pa nije ni cudo kakve su nam skole. Sad cemo se jos zalagati da sva deca, bez obzira na prekrsaje koje prave ne budu kaznjena? Imate ucenika koji godinama maltretira celo odeljenje i staresina treba da ga potapse po ramenu ili mozda da obavi nekoliko razgovora i kraj. Ja sam apsolutno za strozije kaznjavanje ucenika, jer ovako kako im sve oprastamo, nikada necemo ljude napraviti od njih. I da, Vi kao kolega imate pravo da prijavite inspekciji, policiji one svoje kolege za koje smatrate da treba da odgovaraju. Budite primer drugima.
  • Don Kihot

    16.12.2014 09:42
    Odluku o iskljucenju izmestiti iz skola
    Skole jednostavno nisu mesto u kojima treba da se odlucuje o krivici u stvarima koji su domen krivicnog dela i maloletnicke delilikvencije. Zna se gde o tome treba da se raspravlja!
  • Зоран

    16.12.2014 08:34
    Деца су благо!!!
    Деца су радост света! Ако дете "избацимо" из школе има ли неко идеју шта ће да ради после? Замислите кад би избацивали професоре, судије, полицајце... због и много крупнијих грешака!!! Знање не вреди ништа па и школа нема вредност али то нису деца наметнула него лажне елите.Радим већ пуно година у просвети и никада нисам ни помислио да предложим ДЕТЕ за такве казне.Треба да нас буде срамота због таквог односа према младим нараштајима!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna